Mikrobiolodzy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog książek, czasopism i audiobooków
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Czytelnia - do wypożyczania
(2)
Autor
Barone Caterina
(1)
Błaszczak Agnieszka
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Delia Antonino Santi
(1)
Heczko Piotr Bogumił (1942- )
(1)
Laganá Pasqualina
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Parisi Salvatorwe
(1)
Pietrzyk Agata
(1)
Wróblewska Marta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dzieci
(7432)
6-8 lat
(4689)
Młodzież
(4172)
9-13 lat
(3681)
0-5 lat
(3439)
Mikrobiolodzy
(-)
Szkoły wyższe
(2148)
14-17 lat
(1504)
Szkoły średnie
(1300)
Szkoły podstawowe
(537)
Rodzice
(125)
Gimnazja
(103)
Licea
(99)
Studenci
(82)
18+
(73)
Lekarze
(73)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(68)
Nauczyciele
(62)
Technikum
(55)
Szkoły zawodowe
(52)
Dorośli
(49)
Prawnicy
(45)
Klasa 1.
(43)
Niedowidzący
(42)
Osoby w wieku starszym
(42)
Klasa 2.
(39)
Bibliotekarze
(32)
Psycholodzy
(30)
Klasa 8.
(29)
Szkoły ponadpodstawowe
(29)
Klasa 3.
(27)
Klasa 7.
(27)
Menedżerowie
(27)
Pedagodzy
(27)
Adwokaci
(20)
Fizjoterapeuci
(20)
Poziom podstawowy
(20)
Szkoły ponadgimnazjalne
(20)
Sędziowie
(20)
Kosmetolodzy
(19)
Radcy prawni
(19)
Urzędnicy
(17)
Klasa 4.
(16)
Kosmetyczki i kosmetycy
(16)
Ratownicy medyczni
(16)
Szkoły policealne
(15)
Pracownicy naukowi
(14)
Przedsiębiorcy
(14)
Logopedzi
(13)
16+
(12)
Aplikanci
(12)
Pracownicy socjalni
(12)
Ekonomiści
(11)
Klasa 5.
(10)
Klasa 6.
(9)
Pediatrzy
(9)
Policjanci
(9)
Prokuratorzy
(9)
Terapeuci
(9)
Dietetycy i żywieniowcy
(8)
Lekarze rodzinni
(8)
Pielęgniarki
(8)
Politycy
(8)
Poziom rozszerzony
(8)
Psychiatrzy
(7)
Chorzy
(6)
Dietetycy
(6)
Dziennikarze
(6)
Inżynierowie
(6)
Lekarze specjaliści
(6)
Nauczyciele języka polskiego
(6)
Pracownicy pomocy społecznej i pracy socjalnej
(6)
Kardiolodzy
(5)
Nauczyciele akademiccy
(5)
Nauczyciele nauczania początkowego
(5)
Położne
(5)
Pracownicy samorządowi
(5)
Uczniowie
(5)
Doradcy podatkowi
(4)
Dziewczęta
(4)
Harcerze
(4)
Alergolodzy
(3)
Dermatolodzy
(3)
Historycy
(3)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(3)
Opiekunowie medyczni
(3)
Pracodawcy
(3)
Psycholodzy kliniczni
(3)
Psychoterapeuci
(3)
Radiolodzy
(3)
Terapeuci zajęciowi
(3)
Administracja publiczna
(2)
Architekci
(2)
Chorzy i niepełnosprawni
(2)
Chłopcy
(2)
Dyrektorzy szkół
(2)
Dziecko autystyczne
(2)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(2)
Elektrycy
(2)
Farmaceuci
(2)
Historycy sztuki
(2)
Temat
Biofilmy
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mikrobiologia lekarska
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Mikrobiologia lekarska / redakcja naukowa Piotr B. Heczko, Marta Wróblewska, Agata Pietrzyk. - Wydanie I - 7 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2021. - XXIII, [1], 798 stron : ilustracje ; 24 cm.
Nowoczesny podręcznik mikrobiologii lekarskiej napisany przez znanych i doświadczonych polskich wykładowców akademickich w tej dziedzinie. W książce omówiono poszczególne grupy drobnoustrojów: bakterie, wirusy, grzyby i pasożyty oraz ich chorobotwórczość i znaczenie w medycynie. Wiele uwagi poświęcono również nowoczesnym metodom diagnostycznym, epidemiologii, zakażeniom szpitalnym i postępowaniu leczniczemu. Bogaty materiał ilustracyjny – liczne kolorowe ryciny i schematy są doskonałą pomocą w przygotowaniu się do zajęć praktycznych i egzaminów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - do wypożyczania
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-18815 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - do wypożyczania
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-16441 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej