Enzymy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog książek, czasopism i audiobooków
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia - do wypożyczania
(1)
Autor
Błaszczak Agnieszka
(1)
Oort Maarten van
(1)
Whitehurst Robert J
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Literatura polska
(2345)
Kobieta
(1891)
II wojna światowa (1939-1945)
(1739)
Rodzina
(988)
Miłość
(975)
Enzymy
(-)
Przyjaźń
(935)
Pisarze polscy
(914)
Historia
(733)
Dzieci
(629)
Władcy
(611)
Zabójstwo
(586)
Tajemnica
(537)
Zwierzęta
(533)
Żydzi
(518)
Język polski
(495)
Polacy
(485)
Literatura
(466)
Życie codzienne
(462)
Relacje międzyludzkie
(436)
Nastolatki
(425)
Małżeństwo
(409)
Polacy za granicą
(408)
Rodzeństwo
(401)
Wojsko
(400)
Policjanci
(385)
Kościół katolicki
(383)
Śledztwo i dochodzenie
(381)
Język polski (przedmiot szkolny)
(363)
Podróże
(361)
Literatura dziecięca polska
(341)
Święci i błogosławieni
(339)
Magia
(336)
Poeci polscy
(335)
Dziewczęta
(329)
Duchowieństwo katolickie
(324)
Katolicyzm
(309)
Szlachta
(307)
Boże Narodzenie
(304)
Sekrety rodzinne
(303)
Chrześcijaństwo
(302)
Osoby zaginione
(302)
Psy
(295)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(280)
Matki i córki
(278)
Filozofia
(275)
Ludzie a zwierzęta
(274)
Etnografia
(269)
PRL
(268)
Źródła historyczne
(266)
Obyczaje i zwyczaje
(263)
Dziennikarze
(260)
Polityka
(260)
Trudne sytuacje życiowe
(254)
Okupacja niemiecka Polski (1939-1945)
(252)
Malarze polscy
(251)
Sztuka
(251)
Uczucia
(247)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(239)
Politycy
(237)
Armia Krajowa (AK)
(233)
Kultura
(229)
Uczniowie
(223)
Malarstwo polskie
(221)
Arystokracja
(220)
Psychologia
(220)
Holokaust
(214)
Chłopcy
(210)
Wsie
(209)
Poszukiwania zaginionych
(208)
Pisarze
(207)
Wychowanie w rodzinie
(206)
N (książki dla najmłodszych)
(202)
Historia kultury
(200)
Wybory życiowe
(200)
Tematy i motywy
(194)
Dojrzewanie
(193)
Uprowadzenie
(192)
Historia literatury
(191)
Lekarze
(190)
Unia Europejska (UE)
(190)
Młodzież
(188)
Psychologia dziecka
(188)
I wojna światowa (1914-1918)
(187)
Chłopi
(185)
Ruch oporu
(183)
Powieść młodzieżowa polska
(180)
Geografia
(177)
Seryjni zabójcy
(174)
Ojcowie i córki
(170)
Wychowanie
(170)
Polityka międzynarodowa
(169)
B (baśnie, legendy, mity)
(168)
Mniejszości narodowe
(168)
Więźniowie obozów
(168)
Szkolnictwo
(167)
Prywatni detektywi
(164)
Sienkiewicz, Henryk (1846-1916)
(161)
Papieże
(160)
Dziadkowie i wnuki
(159)
Literatura francuska
(157)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem "przetwórstwa żywności".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - do wypożyczania
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-10288 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej