121905
Book
In basket
Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Czytelnia - do wypożyczania
There are copies available to loan: sygn. A-1054 (1 egz.)
Notes:
General note
Podręcznik dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, techniczych (technologia żywności, żywienie człowieka) i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym, hotelarskim.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again